Ask and answer engineering questions

Learn from millions of experts

Feed

Problems with video card?

By xyz on 18 Jan 09:03 8 answers 415 views 0 comments

Hi,
as you can see on that video that I made it, there are problems with displaying item. It looks like videocard is lagging and need some more time to respond to command that I pressed. That is happening in Solidworks 2017 on Windows 10, before I had Solidworks 2015 on Windows 7 and there were no problems.
The videocard is not certified for Solidworks, it is GeForce GTX 750. I've also tried with integrated videocard Intel HD Graphics 4600 and it's the same. Changed different things in settings and nothing helped. Always the same.
When I enable software OpenGL is doing slower, but no such problems.
Is it problem with video card or could be related to Windows 10?

video:
https://www.youtube.com/watch?v=GVeSD32EIfc

8 answers

  • Jonathan DeRoner
    Jonathan DeRoner 7 months ago

    My thought is that you may have a bad cable or monitor depending on how old they are. Also I've never seen anything give CAD software a problem that are after windows 7 except for windows 8 and 8+.

    If those aren't the issues then it might actually be the graphics card not being compatible with the new software and you'll have to upgrade.

  •  xyz
    xyz 7 months ago

    I've had tried now with different cable and nothing helped. Also was trying this program on a laptop with windows 10 and the same thing. Could be something wrong with this build of windows 10?

  • Jonathan DeRoner
    Jonathan DeRoner 7 months ago

    One of my co-workers has windows 10 on his computer and has no problems. Though there could've been a bug when it was installed. I would uninstall and then reinstall the system.

  •  xyz
    xyz 7 months ago

    It seems the problem is when you have maximized window is happening that and when is window unmaximized is everything normal.

    Here you can see behavior when is window unmaximized and then maximized:
    https://www.youtube.com/watch?v=32g6YoccIuY

  • Jonathan DeRoner
    Jonathan DeRoner 7 months ago

    That is quite strange. I don't know if thats the video card or the monitor. That seems like something with solidworks itself. Perhaps uninstall and reinstall solidworks? Might just be a glitch. Solidworks may have a patch available to download on their website also.

  •  xyz
    xyz 7 months ago

    Have already tried that, uninstall and reinstall solidworks, and nothing helped. On windows 7, if it's a problem like this, you simple change the theme and must be ok. On windows 10 have I tried this too and nothing helped. Very strange.

  • Abdier A Muniz
    Abdier A Muniz 7 months ago

    Acording to my knowledge the problem it's not your Video Card is the required system your program need not all the program work on Windows 10, like you said before on Windows 7 work but on Windows 10 not work correctly, hope my answers will help you, and hope your situation will resolve.

  •  xyz
    xyz 6 months ago

    Installed Solidworks 2017 SP2 and the problem is gone for now.

Add your answer to: "Problems with video card?"

Save Cancel